Робота Backend Розробник Вакансія в alkima WEB & DESIGN ®

Під час спілкування для компаній важливі вмотивованість і Вакансія Middle/Middle+ Backend Developer проактивність кандидата. Познайомтесь з нами ближче на Презентації та пробних уроках. Що стосується практичних порад, то все дуже індивідуально.

Олексій Шевело, викладач курсу «Технології програмування» в КПІ, Python Software Development Lead у SoftServe

Фронтенд-розробник використовує ці API для доступу до сервера та отримання необхідних даних і ресурсів. Динамічна типізація вимагає більшої дисципліни від програміста, ніж статична, адже потенційна кількість runtime-помилок є величезною. Тому для такої ліберальної мови, як Python, гостро стоїть питання наявності значної кількості тестів (unit, component, integration, E2E тощо) для production-grade коду. Відношення та напрацьовані підходи (типу TDD) до написання тестів (більш-менш) виділяють людей рівня Senior з-поміж мідлів та юніорів.

Курс Full Stack (JavaScript + Java)

Усе це можна використати собі на користь відповідно до ваших здібностей та інтересів. Back-End розробник має слідкувати за тим, щоб веб-сайт маштабувався і міг добре функціонувати навіть при великих навантаженнях. Ще бек-енд розробники відповідають за зберігання даних, і для цього потрібно добре знати систему безпеки та відповідності даних. У цьому пункті варто відмітити, що об’єм та глибина тестування залежить від підходу у конкретній команді/ проєкті. Якщо у команді є QA, то ми говоримо тільки про development тестування.

Особливості взаємодії frontend та backend

Якщо дуже стисло дати визначення, то лінію між backend та frontend можна провести через API, споживачем якого є користувацький інтерфейс – UI. Бекендер розробляє усю ту частину, яка дозволяє віддати на API підготовлені для UI дані. Відповідно backend девелопер розробляє усю серверну частину від бази даних до API, frontend розробник сфокусований на розробці безпосередньо самої UI частини та її інтеграції з API. Важливо знати одну або кілька серверних мов програмування (наприклад, Python, Java або Node.js), бази даних, а також розуміти принципи роботи мережі та забезпечення безпеки. Кар’єрний шлях backend-розробника може бути індивідуальним і залежить від особистих цілей і устремлінь кожного розробника.

Чому Тобі варто перейти в IT

Вказані у резюме навички на кшталт “впевненого користувача ПК” (Windows, Chrome, Firefox, Word, Excel, Paint, PowerPoint тощо) виглядають несерйозно. Наприклад, MongoDB та Redis останнім часом часто використовують як кеш. А також середовище розробки C refresher, основи MCU та STM32 (аналогові інтерфейси, розширені теми та програми виробничого рівня).

навички Backend розробника

Такі фахівці відповідають також за інтеграцію більшості сервісів з вашим вебсайтом. Завдяки бекендникам працюють такі речі, як шеринг у соцмережах, reCAPTCHA, оплата онлайн, можливість перевірити баланс на карті. В цілому, без backend developer’а може обійтися тільки сайт-візитка.

навички Backend розробника

Якщо у людини є досвід роботи або хоча б пет-проєкти, то її розпитують про технології та їхнє розуміння. Базове розуміння принципів роботи з Docker буде відчутним плюсом для кандидата. Це допоможе краще зрозуміти, як далі використовуватиметься продукт, і одночасно підвищуватиме ефективність команди. Цінується та заохочується ознайомленість із сучасними хмарними сервісами та Front-end розробкою, наприклад, JavaScript й Angular. Найняти розробників повного стека нелегко, особливо якщо ви нічого не знаєте про програмування.

Розуміння роботи з базами даних як SQL, так і NoSQL, критично для будь-якого веб-розробника. Backend розробники фокусуються на тому, що « під капотом » веб-додатків, тоді як frontend розробники працюють над тим, що бачить користувач. Щоб стати Backend-розробником, зазвичай необхідно мати технічну освіту за напрямами комп’ютерні науки або інформаційні технології. Однак, є приклади успішних розробників без формальної освіти. Проте не забувайте про розвиток знань із супутніх стеків, хоча б до середнього рівня.

  • Навчальна програма побудована таким чином, що освоїти її зможуть навіть програмісти-початківці з мінімальним досвідом.
  • Слід знати інгліш хоча б на рівні Intermediate, але чим краще ваше володіння нею, тим більше шансів отримати офер.
  • Його особливість полягає у можливості підключення безлічі модулів, призначених для виконання будь-яких завдань, пов’язаних із веб-розробкою.
  • Більш детально про критерії відбору кожної з компаній — далі у матеріалі.
  • Тому компанії готові не вимагати їх від кандидата, але однозначно віддадуть перевагу тому, хто ці знання вже має.
  • Оскільки більшість співбесід тепер відбуваються онлайн, важливо дбати ще про бекграунд і відсутність зайвого шуму під час співбесіди.

Якщо прокачувати хард скіли й розширювати свою експертність в різних областях, можна вирости до Software Architect. В усіх цих випадках стелю зарплати важче назвати, ніж середні значення, вона може бути непристойно високою. Зрештою, можна відкрити власну компанію або за наявності геніальної ідеї започаткувати стартап, і тут ваш дохід взагалі важко спрогнозувати. Бекенд-розробники часто розвиваються не лише у своїй сфері, а й у суміжних. Часто знають якийсь фронтенд-фреймворк, пишуть тести, налаштовують середовища та поміщають застосунки в контейнери, проєктують рішення за допомогою UML, конвертують нетехнічні бажання в чітке проєктування.

Junior C++ Developer має розуміти основи програмування, С++ та використовувати мову для розвʼязання актуальних бізнес-задач. Знати Linux Console та мати досвід роботи з Linux-оточенням. Володіти англійською на рівні, достатньому для роботи з технічною документацією. Так, можливо бути як frontend, так і backend-розробником одночасно.

Наступна група технологій є стандартним стеком Python-розробника. Часто їх не пишуть у вакансіях, бо те, що це треба знати, є і так зрозумілим. Nest.js – прогресивний фреймворк, який поєднує в собі елементи платформи Node.js, мови TypeScript і ООП та дозволяє створювати масштабовані, ефективні застосунки. Він забезпечує доступ до модульної архітектури, ін’єкції залежностей та вбудованої підтримки у створенні API та мікросервісів. Після успішного проходження тестування наші студенти зараховуються на програму і починають навчання. Кожен студент отримує підготовчі теоретичні матеріали з верстки і Javascript.

Також він може співпрацювати з тестувальниками для перевірки функціональності та продуктивності серверної частини програми. Також backend-розробник активно співпрацює з іншими учасниками команди розробки, включно з дизайнерами, тестувальниками та керівниками проєктів. Він може проводити обговорення з дизайнерами, уточнюючи вимоги і деталі виконання, щоб гарантувати відповідність інтерфейсу його функціональності. Крім цього, він може працювати разом із тестувальниками для оцінювання функціоналу та ефективності серверного боку програми. Коли розробник досягає рівня Senior, стає ще більш важливо, як він взаємодіє з іншими людьми.

Фронтенд девелопер високого рівня також вміє використовувати графічні редактори, працює з контролем версій Git, GitHub, CVS, з шаблонами різних CMS. Варто відзначити, що дуже важливо також і знання англійської мови на рівні вільного спілкування з замовниками і читання документації. Про базові речі, які вам варто знати, розповів Олександр Пригун, Team Lead .NET Developer голландської IT компанії HYS Enterprise. Олександр не одразу знайшов себе в IT і багато років займав інші посади в різних сферах.

навички Backend розробника

Backend-розробники мають бути готові вивчати нові мови програмування, фреймворки та інструменти, стежити за сучасними тенденціями та застосовувати найкращі практики. Крім того, важливо бути знайомим із системами управління базами даних, наприклад, SQL для роботи з реляційними базами даних або NoSQL для роботи з базами даних на кшталт MongoDB або Redis. Розуміння принципів управління даними забезпечує ефективне їхнє зберігання та обробку в рамках бекенд-розробки. Backend-розробник – це фахівець у галузі програмування, відповідальний за створення, розвиток і підтримку серверної сторони програмного забезпечення.

Неможливо знати їх усі, а от спеціалізуватись на якихось окремих було б гарним рішенням. Крім того, ви можете напряму задавати питання і тут же отримувати відповіді від кваліфікованого розробника, який має досвід комерційної розробки. Слід знати інгліш хоча б на рівні Intermediate, але чим краще ваше володіння нею, тим більше шансів отримати офер. Не забувайте про це, адже така деталь може стати тим самим прапорцем в ІТ, завдяки якому вас помітять серед сотень інших претендентів на посаду. Нижче ми наведемо ті технології, які були помічені не в усіх вакансіях, але які при цьому важливі у роботі Node.js FullStack розробника.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/

Laisser un commentaire